Политиката няма място в решението на Volkswagen за това къде ще построи

...
Политиката няма място в решението на Volkswagen за това къде ще построи
Коментари Харесай

Хайко Маас: Политиката няма място в решението на Volkswagen

Политиката няма място в решението на Volkswagen за това къде ще построи новия си цех. Това съобщи на конференция през днешния ден в София външният министър на Германия Хайко Маас, който е на публично посещаване у нас, съобщи Дарик. Маас изясни, че ще бъдат взети под внимание обстоятелства като този, че немският език е публикуван в България, но решението ще е напълно на автомобилния тръст. 

Все още няма изясненост дали немският авто тръст ще построи новия си цех, плануван за Европа, в България. Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас бе безапелационен, че политиците няма да се намесват в решението на автомобилната компания.

„ В България работи извънредно дейна индустриална комерсиална камара. Известно е, че в България немският език е доста публикуван.  Всички тези неща са известни и това ще бъде взето поради от автомобилната компания, когато взима решението си. Но желая да кажа, че това е решение, което ще бъде взето от компания Volkswagen, това не е въпрос, в който политиката може да се намесва “, разяснява Маас.

Германия е един от най-големите вложители в България. Около пет хиляди немски компании развиват бизнес у нас, а немският език е вторият най-изучаван непознат език, означи от своя страна българският външен министър Екатерина Захариева, след срещата си с Хайко Маас.

Двамата са разискали настоящи тематики от двустранните връзки и дневния ред на Европейския съюз.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР